Meny

Tretorn Sweden

Hem Kundcase Tretorn Sweden

Tretorn Sweden AB känner sig trygga i samarbetet med Connect

Intro

Tretorn har varit verksamma sedan 1891 och har gjort sig kända för tillverkning av gummistövlar och konfektion. Under 2015 då de såldes av Puma till sina nya ägare och Tretorn Sweden AB bildades. Sedan dess har de satsat hårt på e-handel digitalisering. Företaget har sedan 2017 valt att samarbeta med Connect inom flera olika affärsområden som strategisk partner.

Uppdraget

Uppdraget bestod inledningsvis av att flytta Tretorns från sin gamla IT-miljö in i Connects miljö och datahall. Därefter valde de att nyttja Connects egenutvecklade telefoniväxel samt Copy/Print-lösning. Fördelen med detta var att de fick en och samma leverantör som satt lokalt förankrad i Helsingborg och hade en bra övergripande koll på kunderna behov och verksamhet. Kunden hade dessutom tidigare jobbat med flertal säljare och tekniker hos sin gamla leverantör som de kände ett stort förtroende för och som numera är anställda på Connect.

Resultat 

I samband med att Tretorn vuxit kraftigt och Connect genomfört ett bra jobb under flera års tid, har vi även fått förtroende att leverera fler och andra tjänster som AV och mötesteknik till bl.a. deras huvudkontor. Connect är även strategiskt och praktiskt involverade i Tretorns nystartade dotterbolag Racqet samt i deras nyförvärvade bolag Friluftsvaror där vi kommer att leverera allt ifrån IT, nätverk, AV samt ljud och bild.

Varför anlitar Tretorn Sweden AB Connect som IT-avdelning?

– Connect har lärt känna våra behov som vi själva inte har tid att lägga för att vara konkurrenskraftiga i vår helhet, säger Vasko Markovski som är COO för Tretorn Sweden AB.
De ser till att servrar och arbetsstationer fungerar, samt att vår printpark och telefonväxel är optimal. Serverhosting och all backup ligger hos Connect men de har även ansvar för alla inköp av datorer, telefoner, programvaror och IT-lösningar som är bäst för oss. Med kontor på flera orter i Sverige och Europa så krävs en säker digital plattform som fungerar. För våra medarbetare är datorn det viktigaste arbetsverktyget och att koppla upp sig mot den centrala servern. IT måste fungera hela tiden och vara problemfritt annars kan vi inte leverera det vi ska till våra kunder

Hänger ni med i digitaliseringen?

– Vi känner att vi hör till dem som har utvecklats mest och snabbast på marknaden då branschen kräver mer dokumentation, och att det i större utsträckning numera sker digitalt.

Vad är fördelen med Connect som helhetsleverantör?

– Vetskapen att de alltid kan hjälpa oss om något inte fungerar. Under åren har vi skapat en fin kontakt med Connect. I dag känns vår säljansvarig och konsult på Connect nästan som en del av företaget och vi kan ringa dem när som helst för att lösa våra problem när det behövs. Connect har en transparens och öppenhet som bygger förtroende och trygghet, menar Vasko Markovski som känner att valet av IT-företag handlar om att allting kan hända i datavärlden och då måste man ha rätt partners som har förståelse för kundens situation och frustration när inget fungerar.

"Connect har lärt känna våra behov som vi själva inte har tid att lägga för att vara konkurrenskraftiga i vår affär."

Vasko Markovski COO - Tretorn Sweden AB