Meny
Hem / Dokument / Unified Search

Unified Search

Spara tid och öka produktiviteten. Hitta alla dina filer och dokument enkelt med Unified Search

Unified Search

Ge din digitala arbetsstyrka rätt verktyg

Med ett knapptryck kan användaren på ett snabbt och smidigt sätt söka efter filer och dokument på en och samma plattform.

Unified Search är ett molnbaserat verktyg som underlättar slutanvändarens vardag. Integrera fileserver, Office365, CRM och affärssystem så blir arbetet betydligt enklare. Unified Search integrerar era program och applikationer i en och samma plattform. Genom en (!) sökning har du möjlighet att få tillgång till samtliga filer och dokument.

Genom en snabb och intuitiv integration möjliggör mjukvaran att samtliga filer blir sökbara under en och samma plattform. Idag finns dokumenten mer utspridda än någonsin tidigare, på din dator, på en tidigare server, i molnet, i en applikation osv. Att leta och söka på alla olika ställen är mycket tidskrävande och därmed också dyrt.

Ge din digitala arbetsstyrka rätt verktyg

Det finns flera sätt att söka efter innehåll i Unified Search. Du kan använda eller skapa en detaljerad fråga med hjälp av sidan Avancerad sökning. Du kan söka efter innehåll genom att söka efter nyckelord eller rubriker. Det finns även möjlighet att filtrera sökningen på enskilda applikationer.

Vare sig användarna sitter på kontoret eller arbetar på distans kan de få sömlös åtkomst till Unified Search. Vilket gör det möjligt att vara produktiv oavsett plats. Genom multifaktorautentisering säkerställs användarens identitet. Du kan vara säker på att informationen stannar inom organisationen och att resultaten av dokument som varje användare hittar vi en sökning finns inom ramen för varje användarens behörighet. Det styrs genom ert AD.

Unified Search skapar mobilitet och säkerställer åtkomst överallt. Frihet att komma åt dokument och filer från din mobil, genom Unified MobileApp