Meny
Hem / Villkor & Policies / Integritetspolicy

Integritetspolicy

På Connect värderar vi förtroendet vi får från våra kunder. För att förtjäna ditt förtroende respekterar vi din integritet. Denna policy beskriver hur vi behandlar de personuppgifter vi samlar in om dig samt dina rättigheter.

Vem behandlar mina personuppgifter?

Dina personuppgifter samlas in, behandlas och används av Connect Sweden AB, Bäckstensgatan 13, 431 49 Mölndal, organisationsnummer 556522-3939, som är personuppgiftsansvarig.

Vilka personuppgifter samlas in?

Webbshop
Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt förser oss med när du registrerar ett konto eller genomför en transaktion genom vår webshop, samt personuppgifter vi erhåller vid behandlingen av dina köp.

Sådana personuppgifter inkluderar: titel, för- och efternamn, företagsnamn, momsregistreringsnummer (om relevant), personnummer, kön, e-postadress, användarnamn och lösenord, frakt- och faktureringsadress (inklusive postummer, stad och land), telefon- och faxnummer, typ och kvantitet av köpta varor, ordernummer, orderdatum, orderstatus, datum och tid för leverans av tjänst, ordervärde, valuta, betalningsinformation (såsom betalkortsnummer och giltighetsdatum), returförfrågningar eller erbjudanden från oss.

Dessutom samlar vi in följande information om du delar den frivilligt: hur du hittade oss, ditt visitkort, antalet anställda och när ditt företag grundades om du är en företagskund. Kollektivt kallar vi dessa: ”transaktionsdata”.

Vi kan också komma att samla information gällande din användning av vår hemsida såsom din IP-adress, vilka produkter du har besökt och vilka produkter du har lagt i din varukorg.

Webbplatsen
När du kontaktar oss genom att använda våra formulär på vår hemsida, samlar vi in informationen som du anger för att att kunna hjälpa dig. Det inkluderar ditt namn, e-postadress, företag, telefonnummer, IP-nummer samt ditt meddelande i fritext.

Vi samlar information kring hur vår hemsida används. Denna information är anonym och kan inte direkt identifiera dig.

Användningsdata
Om du har anlänt till vår hemsida via en hänvisningssida (referral) eller genom en länk i ett e-postutskick eller reklam på en annan hemsida som hänvisar till vår hemsida så samlar vi även in: information om hänvisningssidan, e-postutskicket eller reklamen tillsammans med din IP-adress för att analysera våra marknadsföringsaktiviteters effektivitet. Kollektivt kallar vi dessa: ”användningsdata”.

Hur används mina personuppgifter?

Transaktionsdata
Transaktionsdata används för att behandla dina köp och din betalning, samt för att kommunicera med dig gällande din order. De används också för att kunna erbjuda dig skräddarsydda marknadsföringsaktiviteter eller chansen att recensera våra produkter (förutsatt att du har gett ditt medgivande, om så behövs), för att hantera produktreturer och kundtjänsteärenden och för att administrera eventuella produktåterkallelser.

Användningsdata
Användningsdata för registrerade kunder används tillsammans med transaktionsdata (undantaget betalningsinformation) för att skräddarsy produktvyn på hemsidan så att den reflekterar dina intressen.

Kontaktinformation och förfrågningar
Data som du skickar in via kontaktformulär, via e-post eller som du uppger i telefon används tillsammans med datan i din eventuella kundbild för att kunna hjälpa dig enligt dina önskemål.

Nyhetsbrev & marknadsföring via e-post
Om du prenumererar på Connect marknadsföring eller nyhetsbrev via e-post så kommer dina transaktionsdata och användningsdata att analyseras för att skräddarsy kommersiell kommunikation efter dina preferenser.

Vem delas mina personuppgifter med?

Hemsida och webbshop
Connect beställer tjänster för drift och underhåll av hemsidan från tredjepartsleverantörer.

Detta inkluderar leverantörer för: hosting, hemside- och marknadsföringstjänster, IT-underhåll och IT-tjänster, frakttjänster, betalnings- och momsverifikationstjänster, samt leverantörer som möjliggör ytterligare funktioner på hemsidan (vilka är valfria att använda) såsom chatt och produktrecensioner.

Dessa leverantörer får endast tillgång till de personuppgifter som de behöver för att kunna utföra sina tjänster. De är inte tillåtna att använda eller avslöja dina personuppgifter för andra ändamål utan ditt godkännande.

Marknadsföring via e-post
Om du prenumererar på Connect marknadsföring och nyhetsbrev via e-post kommer ditt namn, e-postadress och andra transaktionsdata och användningsdata att delas med Staples Europe B.V. och Staples Inc. eftersom de är ansvariga för e-postmarknadsföring på en europeisk och global nivå. Denna information kommer att hjälpa dem att analysera dina intressen och skräddarsy kommersiell kommunikation som är specifik för dina preferenser.

Transaktionsdata
Vi kommer att dela dina transaktionsdata med Staples Inc. så att Staples Inc. ska kunna administrera eventuella produktåterkallelser för Staplesgruppen och kontakta dig om detta skulle hända.

Krav enligt lagstiftning
I enlighet med aktuell lagstiftning har vi rätt att dela personuppgifter med polis och andra instanser som lagen kräver att vi delar uppgifterna med. Vi kan också dela dina personuppgifter med instanser som vi anser vara nödvändiga för att skydda våra eller andras rättigheter, för att förhindra skada på annan person eller egendom, för att förhindra bedrägeri eller för att driva igenom villkoren på vår hemsida i enlighet med aktuell lag.

Mottagare utanför Europa
Våra tjänsteleverantörer och andra informationsmottagare kan befinna sig i länder utanför Europa som inte har samma strikta informationsskyddslagar som ditt hemland.

Så långt lagen kräver kommer tjänsteleverantörerna och andra informationsmottagare försäkra en tillräcklig nivå av informationsskydd genom en Safe Harbor-certifiering eller genom europeiska modellklausuler.

Hur kan jag begränsa användandet och delningen av mina personuppgifter?

Vi sänder ingen marknadskommunikation och inga inbjudningar att recensera produkter via e-post om du inte har uttryckt ett godkännande till att motta sådan kommunikation.

Du kan återkalla ditt godkännande när som helst och utan kostnad genom att ringa oss på 0771-68 30 00, skriva till oss på Bäckstensgatan 13, 431 49 Mölndal, eller skicka e-post till info@connect.se.

Hur kan jag få tillgång till, uppdatera eller radera mina personuppgifter?

Det är viktigt att vår databas är riktig och uppdaterad. För att utnyttja dina rättigheter att få tillgång till, göra viktiga ändringar eller radera dina personuppgifter, var god ring vår kundtjänst på 0771-68 30 00.

Observera att vi måste verifiera din identitet innan du kan få tillgång till, ändra eller radera dina personuppgifter.

Hur kan jag få kontakt med Connect?

Om du har frågor om vår hantering av dina personuppgifter kan du skicka e-post till oss via info@connect.se.

Alternativt kan du ringa oss på 0771-68 30 00, eller skriva till oss på Bäckstensgatan 13, 431 49 Mölndal.


Vi arbetar kontinuerligt med integritetsfrågor. I och med detta kan vi behöva uppdatera vår integritetspolicy då och då. Den senaste aktuella versionen finns alltid på vår hemsida.

Senast uppdaterad: 23 maj, 2018